مقالات

مهمترین نکات خرید سیم برق

نکات خرید سیم برق

مهمترین نکات خرید سیم برق : سیم و کابل یکی از نخستین ملزومات انتقال انرژی الکتریکی بین دو نقطه محسوب می‌شود. در واقع سیم‌های برق الکترون آزاد دارند که بار الکتریکی را در زمان خیلی کوتاه، منتقل می‌کنند. هر پروژه با توجه به اندازه‌ای که به انرژی الکتریکی نیاز دارد به سیم مختلفی احتیاج پیدا می‌کند. از این جهت خیلی از متخصصین و افراد برای انجام پروژه‌های برقی برای خرید سیم برق به راهنمایی نیاز خواهند داشت.

در این مقاله می‌خواهیم انواع سیم و کابل و موارد استفاده از آن‌ها را به شما معرفی کرده و مورد بررسی قرار دهیم و نکات خرید سیم برق که باید مورد توجه قرار گیرد، بیان می‌شود. در انتهای این مقاله می‌توان سیم و کابل برق مورد نظر خود را با اطلاعات بیشتری خریداری کرد. با فرنام الکتریک همراه باشید.

تفاوت بین سیم و کابل:

برای انتخاب درست یک محصول ابتدا باید با تفاوت سیم و کابل  آشنا شویم.

سیم – دارای یک هادی الکتریکی است و از مس یا آلومینیوم ساخته شده است که الکتریسیته را هدایت می کندو جریان برق را در مسیر امکان پذیر می کند.

کابل – دارای هادی های متعددی است و این هادی ها در یک روکش نارسانا پیچیده شده اند که معمولاً به عنوان pvc شناخته می شود.

در خرید سیم و کابل مورد نظر مهم ترین چیز قیمت نیست، بلکه کیفیت مواد است که یک عامل ضروری برای تضمین ایمنی و عملکرد شبکه است به عنوان مثال، هنگام خرید بهترین سیم و کابل، بررسی کنید که ظرفیت هدایت، ضخامت و عایق کافی باشد. از خرید کابل های بدون اتصال خودداری کنید، که اگرچه ارزان تر هستند، اما مس کمتری نسبت به کابل های معمولی دارند و توانایی این هادی ها را به خطر می اندازد. در عمل استفاده از اقلام نامناسب می تواند باعث آسیب و حوادثی مانند اتصال کوتاه، آتش سوزی و آسیب به وسایل برقی شود.

 نکات خرید سیم برق

انواع سیم‌های برق در ساختمان

به طور کلی سیم برق ساختمانی به دو دسته اصلی سیم های انعطاف پذیر و سیم های مفتولی دسته بندی می شود که کاربردهای متفاوتی دارند. دسته بندی سیم‌های مورد استفاده در صنعت ساختمان.

  • سیم برق مفتولی
  • سیم برق افشان
  • سیم ارت (Earth)

کابل های ساختمانی چیست؟

کابل ها از کنارهم قرار گرفتن چند سیم به کمک یک غلاف یا همان لایه عایقی تشکیل می شوند. در واقع کابل ها وسایلی هستند که از دو بخش اصلی هادی و عایق ساخته شده اند. بنابراین کابل های ساختمانی براساس نوع و کاربردشان به دو دسته اصلی کابل مفتولی و کابل افشان تقشیم می شوند.

کابل مفتولی با کابل افشان چه تفاوتی دارد؟

بدون شک کیفیت و ساختار کابل ها موضوع مهمی است که به هنگام خرید کابل های ساختمانی باید به آن توجه داشته باشید.باید گفت که عوامل بسیاری وجود دارد که باعث تفاوت در انتخاب کابل مفتولی از کابل افشان می شود. عامل هایی از جمله کیفیت فلز به کار رفته در هادی، پلیمرهای مصرفی که نقش لایه های عایقی را دارند بسیار موثر هستند. بر همین اساس به صورت کلی تفاوت های اصلی کابل مفتولی با کابل افشان به شرح زیر می باشد:

  • کابل مفتولی یک کابل تک رشته مسی است اما در مقابل کابل افشان یک کابل چند رشته ای می باشد.
  • کابل های مفتولی از فرم پذیری مناسبی برخوردار هستند در حالی که کابل افشان از انعطاف پذیری بالایی برخور دار می باشند.
  • کابل های مفتولی نسبت به کابل های افشان از مقاومت کمتری برخوردار هستند.
  • کابل های چندرشته ای افشان برای سیم کشی داخلی ساختمان با توجه به اینکه از قدرت ولتاژ و مقاومت الکتریکی بالاتری برخوردار هستند نسبت به کابل مفتولی مناسب تر می باشند.

نکات خرید سیم برق

در زمان خرید سیم یک سری نکات باید در نظر گرفته شوند ما در اینجا به هفت مورد اساسی از ظاهر سیم و کابل تا توان تحمل ولتاژ آن اشاره می‌کنیم.

مقدار فشار قابل تحمل کابل

در زمان خرید نوع کابل مورد نیاز برای مصرف باید توجه داشته باشیم، با توجه به میزان انرژی بالایی که کابل فشار قوی یا HV قادر به انتقال آن است و از جهت چگالی و استحکام قوی‌ترین کابل محسوب می‌شود. از انواع کابل فشار قوی می‌توان به کابل‌هایی با نام روغنی وSF6 که در بازار به فروش می‌رسند اشاره کرد. اگر حداکثر طول کابلی که برای جوشکاری در پروژه‌هایی که انجام می‌دهید زیاد است و باید در موقعیت فیزیکی سختی قرار بگیرد قطعا این کابل مناسب کار شما است. این کابل فشار ۳۰ هزار ولتی و حتی بیشتر را می‌تواند تحمل کند.

در صورتی که کابل فشار ضعیف، ۶۰۰ تا ۱۰۰۰ ولت را می‌تواند تحمل کند. استقامت و ضخامت این کابل به نسبت به کابل فشار قوی پایین‌تر است و با علامت LV نشان داده می‌شود. کاربرد این کابل در سیم کشی ساختمان است. کابل فشار متوسط از جهت ولتاژی که تحمل می‌کند مابین دو کابل فشار قوی و ضعیف قرار میگیرد. کاربرد این نوع از کابل‌ها در خطوط هوایی است و قابلیت تحمل ۶ تا ۳۰ هزار ولت را دارند. معمولا در پروژه‌های انتقال برق تک فاز و سه فاز از این نوع کابل استفاده می‌شود.

دقت به جنس کابل از نکات خرید سیم برق

با توجه به اینکه سیم برق از دو نوع مس و آلومینیوم ساخته می‌شود، برحسب نیاز خود بایستی یکی از این دو نوع را انتخاب کرد. پروژه‌هایی که به سیم و کابل سبک نیاز دارند، کابل آلومینیوم بهترین گزینه است. از جهت دیگر سیم و کابل مسی با توجه به مقاومت الکتریکی پایین، حداکثر انتقال برق را در اختیار شما می‌گذارد. اگر مکان‌های استفاده از کابل برق در معرض رطوبت و عوامل اکسید کننده باشد، بهترین گزینه استفاده از کابل مسی است.

 نکات خرید سیم برق

توجه به تک رشته یا چند رشته بودن کابل

مورد سوم در خرید سیم برق، دقت در چند رشته یا تک رشته بودن سیم است. از این جهت سیم و کابل را به دو نوع کابل افشان و کابل برق مفتولی تقسیم می‌کنند. کابل افشان، متشکل از چند رشته سیم به صورت جدا از هم است که با یک عایق کنار هم قرار دارند. جهت تعمیر لوازم خانگی این کابل اغلب گزینه مناسبی است. این کابل مصارف صنعتی بالایی دارد.

کابل مفتولی، نام دیگر آن کابل خشک است از یک رشته سیم تشکیل شده و عایق دور تک رشته سیم‌ها در کابل افشان بصورت باز شده است. این کابل قابلیت تحمل ۳۰۰ تا ۵۰۰ ولت را دارد. در پروژه‌هایی که پیچ خم زیاد است، استفاده از کابل افشان و سیم افشان توصیه می‌شود. کابل مفتولی یا خشک همانطور که از نام آن پیداست قابلیت انعطاف‌پذیری پایینی دارد. کابل‌های افشان به نسبت به کابل‌های خشک مقاومت بیشتری دارند به همین منظور برای سیم‌کشی داخلی ساختمان گزینه مناسبی محسوب می‌شود.

کابل زوجی

کابل زوجی به نوعی از کابل گفته می‌شود که در پروژه‌های هوایی و زمینی و مخابراتی از آن استفاده می‌شود. کابل هوایی طوسی رنگ و نوع زمینی آن مشکی است. بنابراین به این کابل دو زوج گفته می‌شود و دارای دو رشته سیم است. نوعی دیگر از این کابل، چهار زوج که از چهار رشته سیم تشکیل شده و در سیم کشی تلفن ساختمان‌های بزرگ استفاده می‌شود. برای سیم کشی آیفون تصویری کابل هشت زوج کاربرد دارد. کابل‌های زوجی با روکش فویل برای پروژه‌هایی که احتمال نویز وجود دارد بهترین گزینه هستند.

اهمیت عایق بودن سیم

مورد پنجم در راهنمای خرید سیم برق، عایق بودن جنس، به این معنی که هرچه عایق سیم مقاوم‌تر باشد، کارایی و انرژی که انتقال می‌دهد بیشتر است و در مقابل شرایط محیطی، بهترین مقاومت را دارد. از بهترین عایق‌ها می‌توان بهTPR، PVC، پلی اتیلن یا XLPET و لاستیک اشاره کرد.

ضخامت سیم

ضخامت سیم یا سایز کابل برق یکی از نکات هر راهنمای سیم برق محسوب می‌شود. به عنوان مثال در سیم کشی ساختمان از جمله سیم‌های پر کاربرد شامل پریز برق۲/۵ میلی‌متر مربع، سیم ارت ۲۵میلی‌متر مربع، کابل برق از تیر برق تا کنتور ۶ میلی‌متر مربع، انشعاب لوازم روشنایی و کولر ۱/۵ میلی‌متر مربع، انشعاب کولر گازی چهار میلی‌متر مربع می‌باشد.

اهمیت ظاهر سیم

آخرین نکته مورد توجه به عنوان راهنمای خرید سیم برق، با توجه به اهمیت ظاهر سیم باید به یک سری نکات توجه کرد از جمله آن‌ها این است که سیم برق بایستی فاقد برجستگی و فرورفتگی بوده، محل قرار گیری هادی برق مرکز روکش عایق است، سیم و کابل بایستی دارای نشان استاندارد و هولوگرام (UL) باشند، لزوما وزن بالای سیم نشانه کیفیت زیاد سیم نیست. جنس سیم و قدرت انتقال آن اهمیت بیشتری دارد، معمولا برندهای معتبر مشخصات کابل یا سیم روی آن‌ها درج شده است.

به دنبال تامین کنندگان قابل اعتماد در خرید سیم و کابل باشید

انتخاب تامین کننده کابل برق نیز مهم است! باید به دنبال فروشگاهی باشید که سیم و کابل را با گواهینامه ارائه می دهد و از توصیه های موجود پیروی می کنند و اطمینان حاصل می کند که کالا آسیب ندیده است. تامین کننده مناسب همچنین باید بودجه منصفانه و تحویل سریع را با رعایت مهلت های پروژه شما تضمین کند. اکنون که می دانید چگونه سیم و کابل مناسب را انتخاب کنید، احتمالاً از خود می پرسید که به کدام برند باید اعتماد کنید، درست است؟ نگران نباشید، ما به شما کمک کردیم. فروشگاه اینترنتی فرنام الکتریک ارائه دهنده انواع سیم و کابل از برند های معتبر کشور با ضمانت کالا وبا کارشناسان و مشاوران خود به شما در انتخاب درست یاری می رساند.